sektionssida
En sektionssida är en sida där komponenterna ger en översikt över en mängd olika information - till skillnad från artikelsidor, som kan användas för att fördjupa sig i ett enda ämne. Läs mer om hur du skapar en sektionssida här.
Når du bygger din hjemmeside i Kommuneplatformen, vil du hurtigt opdage, at der især er to sidetyper, som benyttes oftere end andre: artikelsiden og sektionssiden.
En sektionsside er typisk en oversigtsside med bokse og links, som fører brugeren hen til de sider, brugeren søger. Det kan også være en side, som på kreative måder formidler information, fx på subsites. Artikelsiden bruges i højere grad til at formidle konkret, specifik information.
Sektionssider er bygget op af komponenter, som kan indeholde en flere elementer. Komponenterne udgør dermed al indholdet på din sektionsside. Denne komponent, der består af et billede og en tekstboks hedder fx Temakomponent.
Sådan opretter du en sektionsside
Gå ind i backoffice - her vil du se din øverste menulinje og en venstremenu, der giver dig overblik over dine sider. Her ser du først din forside/hovedside. Herunder er der undersider af forskellige typer.
Læs om den hierarkiske træstruktur her.
Find det sted, du vil placere din sektionsside. Klik på de tre prikker ud for den side, du vil oprette din sektionsside under (fx din forside), og vælg 'Sektionsside':
Din side er ikke oprettet, før du har udfyldt sidenavn, overskrift, sidebeskrivelse og har gemt dine indstilinger.
1. Skriv sidenavnen i tekstfeltet øverste på siden. Sidenavnet er til internt brug.
2. Find fanen 'Sideinfo', og udfyld de obligatoriske felter: overskrift og sidebeskrivelse. Overskriften kan matche dit sidenavn. Det er denne, der vil blive vist, når der fx linkes til siden internt og eksternt. Sidebeskrivelsen er en manchettekst og skal som et resumé kort og præcist beskrive sidens indhold.
3. Indsæt billede. Det er ikke obligatorisk, men kan være smart, hvis du senere vil henvise til siden med et linkkort med billedet. Så vil dette billede blive brugt. Det vil også blive brugt, hvis din side deles på de sociale medier. Klik på plusset, og vælg dit billede i mediearkivet.
4. Vælg relevante tags. Hvis din side senere skal vises i en liste, der kan filtreres i, kan det være en god ide at sætte tags på den. Et tag er en kategori og skal derfor matche sidens indhold eller form. Et tag kan være 'nyheder', 'kultur', 'erhverv' osv. Læs mere om tags og filtrering her.
Du indsætter indhold til din side under fanen 'Indhold'.
Klik på 'Tilføj indhold' og vælg dine komponenter i komponentoversigten:
Når du har udfyldt de obligatoriske information under sideinfo, kan du gemme og/eller udgive din side. Husk at gemme siden løbende, når du indsætter indhold.
Du gemmer og udgiver via kontrolpanelet i bunden af backoffice. Når du har gemt din side, vil du også få muligheden for at forhåndsvise siden, dvs. at se dine ændringer uden at udgive dem.
Når du har udgivet din side, skaber systemet en URL til siden. Det gør den ud fra den placering, du har givet siden i træstrukturen i venstremenuen.
Se sidens URL under 'Info'. Her vil du også løbende kunne se en oversigt over de sider, der linker til siden:
Du kan også lave din egen, alternative URL til siden. Se hvordan her: